Omdenken…

Je kent het misschien wel… Van die dagen dat je er met je hoofd niet bij bent en je s’ochtends het brood in de koelkast legt en de kaas in het keukenkastje naast de hagelslag.

Enfin, op zo’n dag heb ik een sokkenlap geverfd in ‘halloween-kleuren’ voor onze oudste dochter. Vanaf haar zesde is ze dol op alles wat met Halloween te maken heeft. Ik heb al een keer een prachtig paar paars-oranje-groen gestreepte sokken voor haar gebreid en die draagt ze nog steeds. Ik had echter nieuwe sokkenlappen ingekocht en wilde het trucje nog een keer herhalen. Ze drukte me op het hart ook deze keer echt oranje te gebruiken en niet roze-oranje zoals bij het vorige paar.

Ik ging lekker aan de slag. De kleuren waren goed gelukt deze keer en ik heb de lap te drogen gelegd. Ik kon niet wachten met breien!

Deze keer zou ik direct van de sokkenlap breien en er niet eerst een bol van maken, lekker makkelijk. Naalden in de aanslag… en ik kijk eens goed naar het kleurverloop…. Ziek ik dat ik de kleuren in de verkeerde richting heb aangebracht! Deze sokkenlap was in de andere richting gebreid. Hmm, wat nu? Een dag laten liggen en toen bedacht ik het volgende: een sok zou ik gestreept breien met een zwarte hiel en teen en de andere vice versa! Dochter heeft altijd twee verschillende sokken aan, dus…

Soms moet je even omdenken…